Política 03/07/2017

ERC guanyaria les eleccions i els partits independentistes mantindrien la majoria absoluta

ERC aconseguiria 43 diputats i el PDECat 23, segons un sondeig que aquest dilluns publica 'La Vanguardia'

Efe
1 min
Alguns tenen molt clar el vot de les eleccions al Parlament de Catalunya. Diari ARA/Pere Virgili

BarcelonaERC guanyaria les eleccions si se celebressin ara, i malgrat el retrocés del PDECat i la CUP el bloc independentista mantindria la majoria absoluta al Parlament, segons un sondeig que aquest dilluns publica 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig, elaborat per GAD3, reflecteix que ERC aconseguiria 43 diputats i el PDECat 23 (en els anteriors comicis hi van concórrer junts i van obtenir 62 diputats), mentre que la CUP perdria cinc dels deu escons que va recollir en les passades eleccions al Parlament de Catalunya.

L'última vegada que el PDECat va concórrer sol a les eleccions al Parlament va ser el 2012, amb les sigles de CiU, i segons el sondeig en aquesta ocasió obtindria amb prou feines un 14,7% dels vots, menys de la meitat de la quota electoral que va aconseguir en aquella ocasió.

Segons l'enquesta, el bloc independentista, que actualment té 72 diputats, en perdria un i es quedaria amb 71, i mantindria la majoria absoluta, que se situa en els 68 escons, encara que pujant lleugerament en percentatge de vots (un 47,8% davant del 48,5% actual).

Després d'ERC, el sondeig reflecteix un segon lloc molt disputat entre Cs, que aconseguiria 23 escons (en té 25) i el PDECat, mentre que el PSC n'aconseguiria 17 (en té 16), Catalunya en Comú n'aconseguiria 12 (en té 11) i el PP n'aconseguiria 12 (en té 11).

stats