ERC es mostra "preocupada" per les càrregues i reclama a Buch que prengui les "decisions oportunes" als Mossos

Els republicans ja han demanat una reunió amb el conseller

El conseller d'Interior, Miquel Buch, té sobre la taula l'ultimàtum que li ha donat el president de la Generalitat, Quim Torra, i també la pressió per introduir canvis als Mossos que li arriba des d'ERC. Els republicans, socis de govern de JxCat, s'han mostrat "molestos i preocupats" per l'actuació policial en les càrregues de dijous a Girona i Terrassa, segons expliquen fonts del partit a l'ARA, i reclamen al conseller que prengui les "decisions oportunes" perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

Torra exigeix a Buch canvis immediats a Interior després de les càrregues dels Mossos a Girona i Terrassa

El president del grup parlamentari d'Esquerrra, Sergi Sabrià, ja s'ha posat en contacte amb Buch i amb el secretari general d'Interior, Brauli Duart, per demanar-los una reunió en què aclareixin què ha fallat en els últims dispositius policials. Segons les fonts republicans, el principal error ha sigut la manca de planificació. Tot i això, ERC no demana obertament el cessament del conseller com, per exemple, sí que ha fet la CUP.

La CUP exigeix a Torra el cessament immediat de Buch i de tots els comandaments dels Mossos

Entre els ferits per les càrregues policials hi havia militants del Jovent Republicà –les joventuts d'ERC– i també la diputada de la CUP Maria Sirvent, a qui aquest mateix dijous va visitar una delegació de diputats republicans per interessar-se per la seva situació.

Més continguts de