ELECCIONS EUROPEES
Política 19/05/2014

García Albiol repta els "bonistes" amb la immigració a renunciar al sou per ajudar els nouvinguts

En un acte electoral del PP amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, l'alcalde de Badalona ha advertit que a Espanya "no hi cap tothom". "Espanya té la capacitat que té", ha afegit el ministre, que ha reclamat més implicació de la UE en el control de les fronteres externes

Marc Colomer
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Diaz, i l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, aquest dilluns a Badalona / PERE VIRGILI

BadalonaUn acte del PP a Badalona amb l'alcalde Xavier García Albiol sobre immigració és a aquestes altures un clàssic. Acompanyat pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, Albiol ha reptat els que fan "bonisme i demagògia" amb la immigració a "donar el seu sou o pensió" per destinar-lo a ajuda humanitària als immigrants. "Espanya té la capacitat d'acollida que té", ha afegit Fernández-Díaz, que ha reclamat més fons a la UE per fer front a la situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan escolto alguns discursos fets des de la demagògia i amb plantejaments fàcils però irreals, m'indigno. Alguns critiquen les tanques, quan les tanques són a la frontera per a això, per no saltar-les", ha etzibat García Albiol, en un acte al restaurant La Donzella Beach de Badalona. Ha carregat contra els que "es dediquen a donar lliçons de política social i humanitària amb una sèrie de persones que pretenen entrar en situació irregular".

Pensar amb el cap i no amb el cor

I encara ha afegit que "des del punt de vista humà, pensant amb el cor, és comprensible plantejar-ho, però en la realitat, quan es pensa amb el cap, és totalment impossible que Espanya assumeixi per si sola el repte d'acceptar una immigració totalment descontrolada". "Els diners no són il·limitats", ha avisat, per articular el discurs que s'han de "prioritzar les ajudes econòmiques als veïns del país, nacionals i immigrants regulars".

Fernández Díaz ha defensat el "dret i el deure" del govern espanyol de defensar les seves fronteres del sud, entre altres coses perquè són també les fronteres de la UE. Per això, ha considerat que la UE s'ha d'implicar amb més recursos en el control de les fronteres.

stats