CANVI DE CICLE
Política 03/12/2012

Ernest Maragall assegura que el seu nou partit demanaria el 'sí' al referèndum d'autodeterminació

"Seria desitjable que fóssim capaços d'obtenir un estat de diàleg efectiu i de reconeixement nacional real des de l'estat espanyol", defensa l'exconseller

Acn
1 min
L'exconsller del PSC i diputat Ernest Maragall en una entrevista a Catalunya Ràdio. / ACN

BarcelonaL'exconseller i exdirigent del PSC Ernest Maragall, ha assegurat aquest dilluns que Nova Esquerra Catalana, el nou partit del qual és impulsor, recomanaria el 'sí' en un referèndum d'autodeterminació. Maragall ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació que defensa el reconeixement de Catalunya com a estat a través de la negociació i el diàleg amb els poders de l'Estat. Amb tot, un cop arribada la consulta no s'imagina que Nova Esquerra Catalana no donés suport a la independència. "Seria desitjable que fóssim capaços d'obtenir un estat de diàleg efectiu i de reconeixement nacional real des de l'estat espanyol", ha manifestat. Quan falten dotze dies perquè se celebri l'assemblea constituent de la nova formació d'esquerres i sobiranista, l'exdirigent polític ha explicat que Nova Esquerra Catalana neix "a conseqüència d'una constatació òbvia del fet que hi ha un espai de la política catalana que no està ni ben cobert ni ben representat ni amb capacitat d'articular propostes amb voluntat d'èxit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ernest Maragall ha apuntat també que Nova Esquerra Catalana té la voluntat de propiciar coalicions electorals i programes compartits entre totes les forces d'esquerra per tal d'articular una alternativa de govern a CiU.

stats