Política 20/12/2016

Espadaler es queixa per carta que el Govern no hagi convidat Unió a la cimera del referèndum

El secretari general d'UDC reclama al president Puigdemont que ells sempre han defensat la consulta pactada com a solució al conflicte amb l'Estat i lamenta que els hagi exclòs

Ara
2 min
El secretari general, Ramon Espadaler, està gestionant la formació en el procés concursal.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar la setmana passada les cartes per convidar els partits i entitats a la cimera pel referèndum convocada el 23 de desembre a les 17.30 h. Entre aquestes cartes no n'hi havia cap d'adreçada a Unió Democràtica de Catalunya, i per això la formació democristiana se n'ha queixat formalment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta adreçada al president Puigdemont, Ramon Espadaler, secretari general d'Unió, critica que els hagi exclòs. "Malauradament ens hem assabentat a través dels mitjans que no compteu amb Unió per a aquesta reunió. Aquesta decisió deixa en el terreny de la cantarella buida de contingut totes aquelles proclames que tant vostè com les altres forces polítiques independentistes acostumeu a fer respecte a la voluntat d'eixamplar les bases del procés". El lament d'Espadaler és més gran, perquè quan va saber que el Govern volia tornar a convocar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Unió es va afanyar a oferir-se al president per participar-hi.

Espadaler recorda a la carta que Unió no s'ha mogut de les seves conviccions des del primer dia, i que sempre han defensat que l'única solució al conflicte amb l'Estat és el diàleg i una consulta "legal".

Fonts presidencials, però, han explicat a l'ARA que la cimera de divendres no és el Pacte Nacional pel Dret a Decidir –previ al 9-N–, sinó que serà una cosa diferent que s'anomenarà Pacte Nacional pel Referèndum. Aquestes mateixes fonts indiquen que només s'han convocat als partits a favor del dret a decidir amb representació parlamentària al Parlament i al Congrés, i que Unió no en té, ara mateix.

stats