Política 22/02/2018

Espanya és el país on més creix la percepció de la corrupció, juntament amb Hongria i Xipre, segons TI

Transparència Internacional culpa de l'increment el govern espanyol i els partits polítics

Dani Sánchez Ugart
1 min
L’extresorer del PP Luis Bárcenas anant al judici del cas Gürtel dilluns.

MadridLa percepció de la corrupció a Espanya està disparada, segons l'índex que elabora cada any Transparencia Internacional i que ha sigut presentat aquest dijous a Madrid. L'estat espanyol és, juntament amb Hongria i Xipre, el país on més creix la percepció de corrupció de tot el món, i se situa a la cua d'Europa en aquest indicador, a l'altura de Xipre i la República Txeca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ONG de la transparència ha responsabilitzat el govern espanyol i els partits polítics d'aquest pèssim resultat, i els ha comminat a arribar a un pacte d'estat contra la corrupció i a aprovar immediatament el projecte de llei per atacar aquesta xacra que actualment es debat al Congrés de Diputats. Jesús Lizcano, president de TI a Espanya, ha acusat els partits i el govern de Mariano Rajoy de "menystenir" els ciutadans amb la seva inacció sobre la corrupció.

Amb 57 punts, Espanya se situa en el número 42 del món, per sota de Botswana o Qatar, entre d'altres, en percepció de la corrupció, i perd 8 punts en els últims 6 anys i 1 punt respecte al rànquing del 2016. Això suposa un nou mínim històric per a l'Estat.

Segons Lizcano, el Procés no ha influït gaire en el rànquing espanyol, tot i que l'augment de la preocupació per la independència de Catalunya va fer disminuir la preocupació per la corrupció, segons els informes mensuals del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

stats