Política 13/12/2016

La FAES critica l'operació diàleg que el PP vol establir amb Catalunya

La fundació presidida per Aznar critica les declaracions de Santamaría en què qüestionava la recollida de signatures del PP contra l'Estatut del 2006

Ara
1 min
Enric Millo rep Soraya Sáenz de Santamaría a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya

MadridLa fundació FAES, presidida per José María Aznar, ha criticat l'"operació diàleg. Segons la fundació, aquesta operació "no hauria de portar-se a l'extrem de prescindir d'una història recent en detriment de les posicions que el PP va adoptar en el seu compromís amb la Constitució i de la mobilització dels seus militants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fundació ha realitzat un anàlisi on també critica les declaracions que va fer aquest dilluns a la Cope la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en què qüestionava la recollida de firmes que va promoure el PP l'any 2006 contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Segons la fundació, es fa visible, de nou, la tendència del partit ha "assumir el relat" dels seus adversaris polítics.

A l'entrevista, Santamaría va afirmar que va ser un error que PP i PSOE no treballessin "prèviament" per arribar a un acord sobre el nou Estatut, en comptes de "procedir unilateralment uns i altres". La fundació, per la seva banda, recorda al PP que l'Estatut presentava clars signes d'inconstitucionalitat i que per aquest motiu va ser portat davant del Tribunal Constitucional.

L'anàlisi porta per nom 'Per firmes, les del Tinell' en referència al pacte que van firmar PSC, ERC i ICV-EUiA després de les eleccions autonòmiques de 2003 i que va donar lloc al Tripartit que va impulsar la reforma de l'Estatut. Amb aquest nom, la FAES pretén recordar a Santamaría que abans de què el PP recollís signatures i presentés recurs al TC, l'esquerra va signar aquest pacte que "es basava en excloure el PP de tot acord".

stats