Política 19/09/2013

Anticorrupció no investigarà la destrucció dels discs durs de Bárcenas

En un informe presentat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz el ministeri públic es posiciona en contra de la petició efectuada al·legant que la diligència no aportaria cap resultat d'interès per a l'avenç de la causa

Europa Press
2 min

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } La Fiscalia Anticorrupció s'oposa a obrir una investigació sobre la destrucció dels discs durs dels ordinadors que emprava l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas al seu despatx de la seu del partit al carrer Génova i que van quedar en mans del partit després de la seva dimissió, segons informen a Europa Press fonts fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un informe presentat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz el ministeri públic es posiciona en contra de la petició efectuada per diverses acusacions personades en la causa que investiga la presumpta comptabilitat B del PP que havien sol·licitat l'obertura d'una investigació per encobriment i obstrucció a la justícia. En l'escrit, la Fiscalia assenyala que aquesta diligència no aportaria cap resultat d'interès per a l'avenç de la causa.

El PP va destruir el passat mes d'abril el contingut dels discs durs dels dos portàtils, un mes després que agents de la Policia Nacional es personessin a Génova després de la denúncia que Bárcenas va presentar contra l'advocat de la formació Alberto Durán per un possible delicte contra la intimitat i un altre de robatori per forçar la porta del despatx i examinar de forma exhaustiva la documentació.

Aquesta visita de la Policia Nacional a la seu popular es va produir l'1 de març, el mateix dia que Bárcenas va interposar la seva denúncia, i va ser justificada amb l'objectiu de comunicar a Duran l'acció judicial empresa per l'extresorer, sense que els agents practiquessin altres diligències, segons van assenyalar llavors fonts policials.

El jutjat d'instrucció número 21 de Madrid va arxivar al mes d'abril la denúncia argumentant que els ordinadors eren en una sala, de manera que " no es tractava d'un despatx personal" i, "en definitiva, no es va exercir cap força per entrar-hi".

Lliurament dels aparells

P { margin-bottom: 0.21cm; } El Partit Popular va lliurar els dos ordinadors a la seu de l'Audiència Nacional, tal com havia sol·licitat el jutge Ruz en un acte del 16 d'agost. El magistrat va adoptar aquesta mesura en considerar que en els dispositius portàtils podria trobar informació rellevant per a la investigació, i arran de la declaració en què Bárcenas va afirmar que els arxius de la memòria lliurada el dia de la seva compareixença eren còpies de documents "primigenis" que es trobaven en els dos ordinadors que va usar durant la seva última etapa en el partit.

L'extracció de la informació dels dos dispositius que va lliurar al jutge el PP es va realitzar a finals d'agost en presència de les parts, amb el resultat que un dels ordinadors no tenia disc dur i l'altre en contenia un que no era l'original.

stats