CONSULTA
Política 19/12/2013

El ple de Flix aprova per unanimitat una declaració en suport a la consulta

L'Ajuntament està format per cinc regidors socialistes, que encapçala l'alcalde i membre de l'executiva del PSC, Marc Mur, per tres regidors de CiU i per tres d'ERC

Acn
1 min

FlixEl ple de l'Ajuntament de Flix ha aprovat per unanimitat aquest dimecres una declaració institucional en suport a la convocatòria de la consulta "sobre la independència de Catalunya", tal com s'expressa al comunicat que ha fet públic el consistori. A l'Ajuntament de Flix, governat pel socialista Marc Mur, que és membre de l'executiva del PSC, hi ha tres grups municipals: PSC (amb cinc regidors), CiU (amb tres) i ERC (amb tres). Tots els seus integrants, com s'ha dit, han donat suport a la declaració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prèviament, el tercer tinent d'alcalde, Francesc Barbero, ha fet lectura íntegra del text de la declaració. Per la seva banda, l'alcalde de Flix i secretari executiu del PSC, Marc Mur, ha pronunciat unes paraules justificant el perquè de la inclusió d'aquest punt de l'ordre del dia. També ha fet esment de les circumstàncies que, al seu parer, han conduït a l'increment del suport a la independència a Catalunya i que "han comportat finalment la convocatòria de la consulta".

A la declaració s'expressa la satisfacció per l'acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament "que farà possible la celebració d'una consulta" on el poble de Catalunya "decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu".

En un altre punt l'Ajuntament de Flix mostra el "compromís amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat".

I finalment es fa una crida a la ciutadania perquè participi "de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí".

stats