Política 19/11/2014

El govern espanyol assegura que no ha rebut cap petició per extradir ministres franquistes

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, diu que s'han limitat a aplicar "els procediments establerts"

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dimecres que Espanya no ha rebut encara la petició de la jutge argentina María Sevini perquè 20 acusats per la causa dels crims franquistes, entre ells els exministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina, siguin extradits al seu país per ser jutjats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Catalá ha respost d'aquesta manera durant el ple del Congrés al diputat del PNB Emilio Olabarria, que li ha preguntat sobre els motius pels quals, segons la seva opinió, el govern espanyol "obstaculitza" el procediment de Servini contra dirigents franquistes.

La setmana passada, la secció argentina de l'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol) va demanar la detenció preventiva d'aquests 20 acusats dins el procediment que instrueix la jutgessa.

A petició d'Espanya, però, la Interpol va bloquejar aquestes ordres de detenció, per la qual cosa no estan vigents, de manera que l'única opció per a la jutgessa argentina és traslladar al govern espanyol una sol·licitud formal d'extradició per part de l'Argentina.

En aquest sentit, el titular de Justícia ha defensat que l'executiu espanyol "no ha fet altra cosa en aquest cas que aplicar els procediments establerts" i que ha estat la secretaria general de la Interpol qui ha estimat bloquejar aquestes ordres de detenció.

stats