Política 14/04/2015

Fernández Díaz reitera al Senat els perills del contacte de Nous Catalans amb la immigració

El ministre de l'Interior afirma que va enviar uns informes a Mas que alertaven del perill jihadista a Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha insistit una vegada més a vincular jihadisme i independentisme. La novetat, però, és que ho ha dit en seu parlamentària, concretament al Senat, després d'una pregunta de Josep Maldonado, senador de CiU. Segons ha dit, és “una mitja veritat i per tant doble mentida” que Nous Catalans integri immigrants. “Ho reitero: Nous Catalans, una institució de CDC, no treballa només per integrar els immigrants a Catalunya, sinó que treballa per integrar-los en un projecte independentista”, ha afirmat, i acusat el sobiranisme “de fracturar la societat catalana”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit Fernández Díaz, va enviar al president de la Generalitat, Artur Mas, uns informes d'intel·ligència de l'any 2011 i 2012 que “advertien dels riscos” jihadistes a Catalunya. Per això, ha reivindicat la “lleialtat institucional” del ministeri de l'Interior, que ha comparat amb la de Mas: “Potser qui no és lleial és qui té una querella per desobediència, entre altres delictes”.

En aquest sentit, el ministre ha posat algunes dades sobre la taula per voler evidenciar que Catalunya és un dels principals focus jihadistes a l'Estat. Ha dit que de les 11 operacions que s'han dut a terme aquest any, cinc han estat a Catalunya. Així, s'han detingut 40 persones per vinculació al jihadisme, 25 de les quals a Catalunya, on hi ha 50 de les 98 mesquites salafistes de l'Estat.

"Com pot barrejar un moviment cívic amb un que mata i degolla?"

El senador de CiU Josep Maldonado ha estat molt crític amb Fernández Díaz. L'ha acusat de “criminalitzar” un procés “cívic i democràtic”. “Li molesta i li dol que Nous Catalans integri els immigrants a Catalunya”, ha afirmat Maldonado, que ha formulat un reguitzell de preguntes en veu alta, dirigides al ministre: “No creu que cal treballar en la integració? Com pot barrejar un moviment cívic amb un que mata i degolla? No l'avergonyeix jugar tan brut?”.

Maldonado ha afegit: “Jo vaig ser president de Nous Catalans, em creu capaç de fomentar el jihadisme?”. El senador de CiU ha refusat demanar la dimissió de Fernández Díaz, i ha acusat el ministre d'”importar-li un rave” el que pensi la resta de partits d'ell. Tot i així, li ha demanat que “recapaciti”, perquè amb les seves declaracions, ha dit, “criminalitza” també els catalans que volen el seu país “lliure”. “Amb les seves declaracions només divideix Catalunya, i la història no el perdonarà”, ha sentenciat Maldonado.

stats