Política 08/01/2014

La Fiscalia, contra el ministeri d'Interior pel comunicat difós abans de les detencions del País Basc

L'equip de Jorge Fernández Díaz pot haver de respondre davant del jutge sobre la relliscada d'aquest dimecres

Ara
1 min
L'advocat Jon Enparantza, en el moment de ser detingut per la Guàrdia Civil / EFE

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional vol que s'obri una investigació sobre el comunicat que ha difós el ministeri de l'Interior precipitadament quan la Guàrdia Civil estava a punt de fer les detencions d'aquest dimecres al País Basc. El ministeri ha anul·lat la nota quan s'ha adonat de la relliscada, però ja era massa tard, perquè la notícia ja havia estat publicada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la fiscalia han indicat a l'agència Efe que és "obligat investigar els fets perquè és lamentable que una operació d'aquesta envergadura se'n vagi en orris", que és el que creuen que podria haver passat.

La fiscalia de l'Audiència Nacional decidirà aquest dijous si obre diligències per investigar els fets o bé si demana al jutge encarregat del cas, Eloy Velasco, que ho faci.

Els detinguts en l'operació, que segons el comunicat polèmic eren "membres d'ETA", han estat dos advocats i sis membres del Col·lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK), que la policia espanyola considera que han estat el canal d'ETA per comunicar-se i donar instruccions als presos.

stats