Política 19/04/2012

La policia blindarà la frontera amb França per evitar l'entrada dels 'antisistema' durant la cimera del BCE de Barcelona

El govern espanyol suspendrà durant uns dies el tractat de Schengen i recuperarà els controls policials als ciutadans europeus

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol suspendrà el tractat de Schengen, que permet la lliure circulació de persones entre els països europeus que el van firmar, i restablirà els controls fronterers amb França amb motiu de la reunió sobre política monetària del Banc Central Europeu (BCE), que se celebrarà el proper 3 de maig a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han confirmat a Efe fonts del ministeri de l'Interior, que han explicat que la mesura només afectarà els passos fronterers entre Espanya i França, des del País Basc fins a Catalunya.

Les fonts han assegurat que encara no s'ha decidit quants dies estarà suspès el tractat de Schengen, dependrà de les condicions de seguretat durant la cita del BCE i la previsible afluència d'activistes "antisistema" procedents d'altres països europeus.

El text del tractat de Schengen estableix que "la lliure circulació de persones per l'Europa sense fronteres" es pot interrompre "temporalment" si es dóna el cas d'una amenaça clara a l'ordre públic o a la seguretat interior.

Des que va entrar en vigor el 1985, i a petició unilateral d'algun dels seus membres, l'acord s'ha interromput momentàniament per motiu de la celebració de grans esdeveniments, des de casaments reials fins a cites esportives, passant per cimeres internacionals.

El BCE celebra des del 1999 dues vegades l'any la reunió de política monetària fora de la seva seu central a Frankfurt.

stats