Política 11/01/2015

Homs anuncia que "dijous o divendres" hi haurà novetats per desencallar la negociació sobre el procés

El conseller de la Presidència apunta que la reunió entre Mas i Junqueras s'havia de fer aquest cap de setmana però la concentració a París ho ha impedit

Acn
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, aquest diumenge a Taradell / ACN

TaradellEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que aquesta setmana, "dijous o divendres", es preveu donar a conèixer novetats que desencallaran la situació política que es viu a Catalunya al voltant del futur del país. En relació a la reunió entre Artur Mas i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, que dissabte reclamava Marta Rovira, Homs ha dit que s'hauria hagut de fer aquest cap de setmana, però que la concentració d'aquest diumenge a París per mostrar el rebuig unànime dels països democràtics contra l'atac jihadista al setmanari 'Charlie Hebdo' "no ho ha fet possible". El conseller ha assenyalat que la reunió se celebrarà en els propers dies "o en les properes hores".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha assenyalat que "la previsió" en aquests moments és que es pugui desencallar la situació política que aquests dies viu Catalunya al voltant del seu futur polític en els pròxims dies. "La previsió és aquesta, però podria ser alterada", ha matisat el conseller.

Així, segons les paraules d'Homs, a partir de les properes hores "o dies" se celebrarà una nova reunió entre Artur Mas i Oriol Junqueras amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre el desenvolupament del procés. La reunió s'havia de fer aquest cap de setmana, però els actes terroristes a França i la convocatòria d'una manifestació per a aquest mateix diumenge a París ho han impedit.

La voluntat de la trobada, doncs, serà tapar les esquerdes entre CiU i ERC fetes públiques els darrers dies en forma de cartes i SMS sobre el fet que es convoquin eleccions abans de les municipals o no, si hi ha d'haver una llista unitària o llistes de partits, o si ERC, tal com proposava el seu president, pugui entrar en un hipotètic govern de concentració abans de la convocatòria d'eleccions, entre d'altres.

stats