Política 05/12/2015

Gabriel i Jòdar (CUP) recorden que l'última decisió sobre la investidura de Mas és de l'assemblea del 27-D

El regidor a Barcelona Josep Garganté avisa que no es pot "donar per fet" que es reelegirà Mas i diu que "potser sorprèn" el resultat final de l'assemblea

Ara
2 min
Antonio Baños i Anna Gabriel en el tancament de campanya de la CUP a Badalona

BarcelonaEl terrabastall que va provocar l'article de David Fernàndez a l'ARA, en què proposava a la CUP cedir dos vots per facilitar la investidura d'Artur Mas, encara té efectes a la formació de l'esquerra anticapitalista. I encara més després que ahir la CUP respongués amb optimisme a la proposta de pla de xoc social de Junts pel Sí, avançada per l'ARA, que inclou 20 mesures. Després de l'assemblea de Manresa, la setmana va començar amb una espiral de retrets públics entre Junts pel Sí i la CUP, i després el to dels dos partits va calmar-se i la CUP va referir-se ahir per primera vegada des del 27-S a la possibilitat d'un "preacord" abans del 27-S, data en què han convocat l'assemblea per decidir si investeixen o no Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest gir en el discurs ha posat en alerta el sector més reaci a investir Mas, que avisen que "no es doni per feta" la investidura. Segons recorden, l'última decisió la tindrà la militància a través del seu vot. Així ho ha dit la diputada de la CUP Anna Gabriel, en un apunt al Twitter.

I qui ha anat una mica més enllà ha estat el regidor a Barcelona Josep Garganté, que ha avisat que "potser sorprèn" la decisió final que pugui acabar prenent aquesta assemblea. Tant Gabriel com Garganté formen part del corrent d'Endavant, que s'emmarca dins la CUP i que té una postura molt contundent contra la figura de Mas, a qui no volen investir de cap de les maneres.

Opinòlegs a l'Oracle de Catalunya ràdio donant per fet la investidura de Mas per la CUP per l'article d'una persona. Igual es sorprenen...

— josep garganté (@jgarganteclosa) desembre 4, 2015

El també diputat Julià de Jòdar ha indicat que les negociacions no poden "interferir" en l'assemblea de la CUP, que, ha afirmat, "no s'acosta ni es deixa d'acostar a Mas". Jòdar ha assegurat que totes les propostes "s'han de portar a l'assemblea, sense desqualificar-ne cap a priori"

Amb tots els focus mediàtics posats en la campanya electoral, la CUP (que no es presenta als comicis del 20-D) i Junts pel Sí intentaran avançar en les negociacions amb més discreció. Tot plegat perquè, just el dia que es compliran 3 mesos del 27-S, la CUP sotmeti a votació de la militància si investeix o no Artur Mas.

stats