Política 01/12/2015

El Govern avisa que el TC no podrà anul·lar els efectes polítics de la declaració rupturista

La vicepresidenta del Govern admet, però, que el Govern actual, en funcions, en cas d'invasions competencials seguirà recorrent a l'alt tribunal, que la declaració rupturista considera que no és legítim a Catalunya

M.colomer
1 min

BarcelonaSi el Tribunal Constitucional tomba la declaració rupturista del Parlament, això no en buidarà els efectes polítics. Així ho ha avisat la vicepresidenta del Govern, Neus Munte, en roda de premsa després de la reunió del consell executiu. Per a ella, que el TC fulminés la declaració no seria "cap sorpresa", per la hiperactivitat del Constitucional els últims anys en tot allò relacionat amb la laminació de l'autogovern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Evidentment, la suspensió, quan es produeixi, no canviarà els efectes polítics de la declaració", ha asseverat, per bé que ha evitat fer cap referència a la desobediència. Entre altres coses perquè, segons ha recordat, el text de la declaració apel·la directament al nou Govern, i l'actual està en funcions per la falta d'acord entre Junts pel Sí i la CUP. Aixo sí, no renuncia a seguir plantejant conflictes competencials al TC quan l'Estat envaeixi competències de la Generalitat, malgrat que la declaració li nega tota legitimitat a Catalunya.

Trobaran la manera de desplegar-la

Arribats al cas de la suspensió, doncs, Munté també ha deixat clar que, com en altres aspectes ha calgut fer, trobaran la "fórmula i manera de continuar avançant", més encara tenint en compte que la declaració –en suspens per les dificultats per formar Govern– reflectia la voluntat democràtica de la majoria del Parlament sorgit de les eleccions del 27-S. Més llenya al foc.

stats