Publicitat
Publicitat

El Govern adverteix que "passi el que passi" el tema de la llengua és "sagrat a Catalunya"

El portaveu Francesc Homs recorda que l'article sobre la immersió a la llei d'educació de Catalunya recorreguda pel PP al Constitucional no es posa en qüestió

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha advertit aquest dimecres al matí a 'El món a RAC1' que, "passi el que passi", el tema de la llengua és "sagrat a Catalunya".

Ho ha dit hores després que el Tribunal Suprem hagi emès una nova sentència en la qual indica que el castellà ha de ser llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya en la franja de formació de 3 a 6 anys.

Homs ha recordat, com ho feia poc després que es conegués la sentència la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que el Suprem s'ha pronunciat sobre un decret, una norma de rang inferior a la llei d'educació de Catalunya aprovada amb posterioritat que blinda la immersió lingüística.

La LEC també està recorreguda, en aquest cas davant del Tribunal Constitucional pel PP, però Homs recorda que l'article que fa referència a la immersió lingüística no està recorregut. "Dret a llei –ha dit–, no s'hi haurien de pronunciar". Tot i això, Homs ha advertit que "després aquests són capaços de fer les mil i una, com en el cas de l'Estatut, que fan sentències preventives".

El portaveu del Govern ha fet una defensa acèrrima del model educatiu català i ha recordat que els alumnes que en resulten "dominen perfectament el castellà". Ha afegit que, de fet, el dominen "millor que altres comunitats autònomes on només es parla el castellà".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT