Política 17/05/2016

El Govern constituirà en un mes la taula que fusiona les actuacions en desnonaments i pobresa energètica

Dependrà de la conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, i comptarà amb la participació d'ajuntaments i entitats municipalistes

Oriol March
1 min
Nova llei exprés contra la pobresa per esquivar el TC

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, encarregada de "vehicular mesures concretes urgents" per a les persones afectades pels desnonaments i fer front a la situació de les persones amb vulnerabilitat energètica a Catalunya, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté. La nova taula, que fusiona les dues que ja hi ha havia –una de centrada en pobresa energètica i l'altra destinada a desnonaments–, s'adscriu a la conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, i s'ha de constituir en el termini d'un mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest organisme comptarà amb la participació, com a vocals, de l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), així com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), entre altres. Fa dues setmanes, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar partits, entitats i ajuntaments per consensuar una actuació davant l'Estat arran del recurs contra la llei antidesnonaments. "És impensable que una taula com aquesta s'impugni", ha apuntat la consellera de la Presidència.

Segons el Govern, aquest acord que permet la creació de la taula conjunta dóna compliment al mandat del Parlament previst en la resolució 17/XI, que instava l'executiu a fusionar els dos organismes existents.

stats