POLÍTICA
Política 01/07/2014

Homs retreu la "improvisació" del Síndic en renunciar a l'aforament i demana defugir debats "populistes"

El portaveu del Govern alerta que tanta "desconfiança" genera no abordar les inquietuds de la societat com fer-ho només "per quedar bé"

M.colomer
1 min

BarcelonaRetret del Govern al Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que 10 anys després d'accedir al càrrec i davant la controvèrsia per la gran quantitat d'aforats que hi ha a Espanya ha renunciat a l'aforament. "No es guanya la confiança de la gent a base de no fer res o fent coses per quedar bé", ha etzibat aquest dimarts el conseller de Presidència i portaveu de l'executiu, Francesc Homs, que en una referència implícita al PP ha reclamat defugir "debats populistes". Perquè per Homs, no és tant clar que l'aforament sigui un privilegi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciés a la cúpula del partit que té intenció de rebaixar el número de càrrecs aforats a l'estat espanyol, el portaveu del Govern ha demanat debats "serens" i no "per quedar bé" en contextos de controvèrsia.

"Hem fet les coses seriosament per resstablir una desconfiança creixent entre una part significativa de la ciutadania", ha reivindicat Homs, que s'ha mostrat partidari d'abordar els debats "al marge de populismes o improvisacions". Entre altres coses, diu, perquè "la gens ja no s'empassa" els debats forçats a corre-cuita per la polèmica de torn.

stats