Política 27/09/2017

La Guàrdia Civil continua tancant webs relacionades amb el referèndum

L'ANC, Òmnium i la CUP denuncien que els ha clausurat pàgines internet i n'obren d'alternatives

Ara
2 min
La Guàrdia Civil tanca més webs promogudes per l'ANC però l'entitat n'obre de noves

BarcelonaLa Guàrdia Civil continua tancant webs relacionades amb el referèndum. Aquest dimecres a la nit s'han bloquejat pàgines vinculades amb l'1-O i també l'independentisme que havien promogut les entitats sobiranistes. És el cas de la webdelsi.cat, holademocracia.cat o assemblea.eu –la web principal de l'ANC que havia servit per restaurar assemblea.cat, també tancada. Aquest dimecres a la nit la policia també ha bloquejat la web Cridaperlademocracia.cat, impulsada per Òmnium per promoure la participació en el referèndum. Ho ha dit l'entitat a través d'un comunicat, en què explica que s'està tancant de forma progressiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP també ha denunciat a través de Twitter que la Guàrdia Civil ha bloquejat la seva pàgina web de campanya prenpartit.cat.

Restauració de les webs

Des de les entitats estan treballant per tornar-les a replicar amb els següents dominis: ara la web oficial de l'ANC té el domini assemblea.barcelona, mentre la web de la campanya del sí és ara webdelsi.eu. La CUP també ha dit que demà estarà restaurada.

Dilluns a la nit, a banda de l'ANC, es van tancar altres webs vinculades amb el referèndum o el moviment independentista. És el cas del vullvotar.cat, i d'altres que no estaven directament relacionades amb l'1 d'octubre com Alerta Solidària (alerta.cat), una organització antirepressiva de l'esquerra independentista. En paral·lel, també ha aparegut el logotip de la Guàrdia Civil a la web empaperem.cat, que coordinava les encartellades massives i facilitava material de l'1-O per descarregar-se; i també impressorsperlademocracia.com que s'oferien per imprimir paperetes pel referèndum.

La llista de webs bloquejades arribaria fins a 140. El tancament es fa sense una notificació prèvia i la majoria d'elles són de particulars o d'entitats privades.

stats