Política 20/01/2013

Herrera veu "difícil" l'acord per la declaració sobiranista i assenyala la "irresponsabilitat" del PSC

El secretari general d'ICV assegura que "de vegades" sembla que els socialistes no volen el pacte, tot i que els altres partits li han donat "arguments per a l'acord"

Acn
1 min
Herrera critica que encara no l'han trucat per tractar de la consulta

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest diumenge que veu difícil que s'acabi arribant a un acord entre CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP en la declaració sobre el dret a decidir que el Parlament ha de votar el proper dimecres. Malgrat que encara no vol llançar la tovallola, Herrera s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat d'un pacte a cinc bandes en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio i ha assenyalat que el principal responsable avui per avui és la "irresponsabilitat" del PSC. En aquest sentit, l'ecosocialista ha dit que "de vegades" sembla que els socialistes no volen el pacte, tot i que els altres partits li han donat "arguments per a l'acord".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Euro per recepta

El líder d'ICV ha reiterat la posició del seu partit respecte a la suspensió de l'euro per recepta. No estan d'acord amb la invasió de competències per part de l'estat espanyol, però la taxa sobre els medicaments "no s'hauria d'aplicar". Herrera ha apel·lat al paper d'ERC en aquesta qüestió i ha demanat als republicans que "es facin forts" a l'hora de defensar que no s'apliqui.

Herrera també ha valorat les declaracions del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, que va afirmar que les llistes d'espera s'havien reduït. L'ecosocialista ha atribuït el descens a un canvi dels criteris d'inclusió en aquestes llistes i ha citat veus de professionals de la sanitat que han apuntat en aquest sentit.

stats