Política 18/12/2012

Herrera: "El nas em diu que el ple d'investidura serà aquest dijous"

El líder d'ICV-EUiA veu "incompatible" que Mas sigui president amb la "necessària reorientació de la política econòmica"

Acn
1 min
Joan Herrera i Núria de Gispert, reunits al Parlament / ACN

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, s'ha reunit aquest migdia amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en el marc de la ronda de contactes que està fent la democristiana amb els caps dels partits amb representació a la cambra. En sortir, Herrera ha assegurat que, tot i no tenir-ne cap confirmació per part de De Gispert, creu que el debat d'investidura serà aquesta setmana. "El nas em diu que serà dijous, tinc aquesta impressió", ha sentenciat l'ecosocialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Herrera ha traslladat a la presidenta el seu convenciment que la "necessària reorientació radical de la política econòmica" a la Generalitat és "incompatible" amb CiU i amb Artur Mas com a president. A més de sortir amb la impressió que dijous i divendres se celebrarà el debat d'investidura i Artur Mas serà president de la Generalitat abans del cap de setmana, Joan Herrera ha aprofitat la reunió amb Núria de Gispert per reiterar el que ve dient des que es van celebrar les eleccions.

En aquest sentit, l'ecosocialista ha explicat que en la conversa amb De Gispert li ha dit que Catalunya "no es pot permetre una retallada de 4.000 milions". "Necessitem una reorientació de les polítiques econòmiques, una reorientació radical. I no una qüestió de matís", ha dit, tot afegint que si no es produeix "saltarem totes les línies vermelles i degradarem les finances de la Generalitat".

Finalment, ha avançat que, a criteri dels ecosocialistes, "aquest país ha de tenir un Govern amb majoria estable, però també una oposició digna d'aquest nom". I per això, ha dit, "ICV-EUiA construirem l'alternativa des d'aquesta posició".

Preguntat pels periodistes, Herrera també ha reiterat que la intenció d'Iniciativa és votar en contra de la investidura de Mas com a president.

stats