Política 06/10/2016

Homs veu voluntat d'"intimidar" en les actuacions judicials contra ell i Forcadell

El portaveu del PDC al Congrés recorda que els tribunals actuen el mateix dia en què "el Parlament valida el full de ruta cap a la part final del procés"

Europa Press
2 min
El portaveu del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Francesc Homs, durant la roda de premsa que va fer ahir al migdia a la cambra baixa després que la mesa decidís no concedir el grup propi a la seva formació.

BarcelonaEl portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, veu voluntat d'"intimidar" en el suplicatori del Tribunal Suprem al Congrés per poder procedir penalment contra ell per presumpta desobediència i prevaricació en el procés participatiu del 9-N, així com en la petició del Tribunal Constitucional a la Fiscalia perquè obri un procediment penal contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En declaracions després de conèixer les dues notícies, Homs ha afirmat que no creu en la casualitat, recordant que aquests anuncis s'han produït el mateix dia en què "el Parlament valida el full de ruta que posa rumb a la part final del procés" cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha lamentat que les màximes institucions espanyoles del poder judicial hagin enviat precisament aquest dijous aquests missatges: "Dos torpedes per intimidar, per intentar fer por a aquells que estem fent el que ens toca fer". Homs, que considera inusual la velocitat d'actuació al Suprem, ha volgut traslladar tota la seva solidaritat a Forcadell, afegint que aquestes actuacions els donen força: "No ens fan ni pessigolles. Encara ens reforcen més en la nostra posició i determinació ". "Cada vegada que intentin estrènyer més el cercle, com més alta sigui la condemna, més gran serà la nostra victòria, que és la del poble de Catalunya", ha afegit.

Pel que fa, concretament, al suplicatori del Suprem al Congrés, Homs ha destacat que ara la cambra espanyola hauria de "debatre si posar les urnes és un delicte o és democràcia", i s'ha mostrat a l'espera de veure com es posiciona el PSOE; pel que fa a PP i Ciutadans, ha dit que no preveu sorpressa, i creu que ja sap el que farà Podem.

stats