Política 17/01/2015

ICV lamenta "profundament" que ERC impedeixi la compareixença de Mas pel cas Pujol a canvi d'eleccions

Camats assegura que els ecosocialistes tenen "pressa" per assolir un país "just, net i lliure" deixant a banda l'avançament electoral

Acn
2 min

MontgatLa coordinadora nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Dolors Camats, lamenta "profundament" que ERC hagi tornat a tombar la possibilitat que el president Mas comparegui en la comissió d'investigació del Parlament sobre corrupció i frau fiscal per donar explicacions sobre el cas Pujol, i ha avisat que "la justícia té el seu temps, però la política també", motiu pel qual demana que comparegui perquè informi del que sap de les presumptes irregularitats, ja que en aquella època va exercir el càrrec a la conselleria d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot plegat és massa greu perquè una reedició d'un pacte de govern o el pacte sobre unes eleccions anticipades permeti al president Mas tornar-se a escapolir", ha valorat la líder ecosocialista aquest dissabte a Montgat. "Li demanem a Esquerra que no tot s'hi val", ha afegit Camats, que ha destacat, a més, la "pressa" d'ICV-EUiA a assolir un país més "just, net i lliure".

Així, s'ha referit a "net" en el sentit que el president Mas "doni explicacions", a "just" en el de "tombar els pressupostos" –els quals, segons apunta, encara aposten per una austeritat excessiva per donar resposta a la crisi–, i a "lliure" en el d'assolir el "dret a decidir" i d'"exercir-lo i defensar-lo de manera de transversal". "I no a canviar-ho ara per unes eleccions anticipades", ha matisat la dirigent ecosocialista.

Camats ha fet aquestes declaracions a Montgat, en la inauguració del nou local d'Iniciativa per Catalunya-Verds. L'acte ha servit també per presentar Montse Sanllehy com a candidata del partit a l'alcaldia del municipi maresmenc.

Una campanya de vuit mesos

Amb la data fixada del 27 de setembre, Dolors Camats ha posat l'èmfasi en el fet que es desenvoluparà, "durant vuit mesos", una campanya electoral. Ha remarcat, a més, el fet "inèdit" que un candidat d'un partit serà, a la vegada, president de la Generalitat. Sobre el full de ruta que cal seguir en aquests més de 250 dies, l'ecosocialista ha assenyalat: "Ens plantegem una campanya que resolgui les crisis nacional i democràtica. La nostra obsessió serà construir pols d'esquerres que tombin l'actual Govern i que garanteixin un país més net, més just i més lliure", ha insistit.

Demanen la dimissió de Rajoy

La coordinadora nacional d'ICV ha començat la seva atenció als mitjans demanant la dimissió del president del govern espanyol i del Partit Popular, Mariano Rajoy, pels escàndols que estan esquitxant el seu partit, sobretot després que la Fiscalia hagi acusat més de 40 membres del PP per evasió i blanqueig de capital.

stats