Política 16/05/2014

ICV-EUiA emplaça la resta de partits a impedir que Cañete sigui comissari europeu

Ernest Urtasun acusa el candidat del PP d'"agressor del territori" i es compromet a ser "a Brussel·les la veu de la defensa de l'Ebre"

Marc Toro
2 min
El candidat d'ICV-EUiA a les europees, Ernest Urtasun, aquest divendres en un acte a Amposta / ARA

AmpostaICV-EUiA s'ha compromès aquest divendres a ser "a Brussel·les la veu de la defensa de l'Ebre" contra "les agressions constants i regulars que pateix aquest riu". En declaracions en un acte a Amposta,el candidat de la formació, Ernest Urtasun ha carregat contra el pla de conca que va impulsar el fins ara ministre d'Agricultura i actual eurocandidat del PP, Miguel Árias Cañete i que, ha recordat, incompleix la Directiva Marc de l'Aigua: "No podem tolerar que aquest pla segueixi endavant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una mica el dia de la marmota", s'ha queixat el candidat, que ha recordat que el 2003 quan la lluita a les terres de l'Ebre ja va aconseguir aturar pla hidrològic aprovat per CiU i PP i ha considerat "totalment intolerable haver d'estar una altra vegada amb l'amenaça d'un pla de conca que afectaria al país".

Urtasun, que ha acusat Cañete de ser un "agressor del territori", ha assegurat que la seva formació farà tot el possible perquè el popular no sigui comissari europeu. "Aquesta és la idea que té Espanya, però seria autèntic perill per la legislació ambiental de la Unió Europea", ha explicat el candidat, que ha emplaçat a la resta de partits a no votar el popular si està en la terna de comissaris. "Si hi és Cañete, nosaltres no votarem la terna de comissaris i demanem a la resta que facin el mateix".

De la seva banda, la número 3 de la llista d'ICV-EUiA, Montse Castellà, ha deixat clar que la insistència de PP i CiU en atacar l'Ebre no és més forta que la convicció i constància dels seus habitants. "Han tocat el moll de l'òs, amb nosaltres", ha dit.

Tancanment definitiu del Castor

Urtasun també ha aprofitat la seva visita a la zona per exigir el tancament definitiu del projecte Castor, després que l'informe de l'Institut Geològic de Catalunya confirmés la relació directe entre les injeccions de gas i els sismes que es van produir a les terres de l'Ebre. Un tancament que, ha explicat, no ha de repercutir a les a les administracions: "Que no costi ni un duro al contribuent.

stats