Política 18/04/2016

Iceta: "No compartim el referèndum que proposa En Comú Podem però ens sembla digne d'estudi"

El primer secretari del PSC assegura que el plantejament dels de Xavier Domènech aporta "claredat"

Sara González
2 min
Miquel Iceta a la seu del PSC, la nit del 27-S. / MARC ROVIRA

Barcelona"No compartim el referèndum que proposa En Comú Podem però ens sembla digne d'estudi i una aportació de claredat". Així ha valorat el líder del PSC, Miquel Iceta, el plantejament de referèndum i els dos possibles models de pregunta que, tal i com ha avançat l'ARA, ha posat sobre la taula la confluència liderada per Xavier Domènech. El primer secretari ha argumentat que el problema és que el PSC i el PSOE no comparteixen el "plantejament polític" que fa En Comú Podem perquè ells volen un "referèndum per trencar" mentre que els socialistes volen un "referèndum per acordar" sobre la reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha insistit que el document que Domènech els va presentar a la reunió del 7 d'abril representa un "esforç sincer d'encaixar un referèndum sobre la independència en el sistema polític i constitucional" que té Espanya. Ha recordat, però, que aquesta via requeriria un ampli acord polític, la majoria del Congrés i un president que hi estigui a favor. Així doncs, ha reiterat que, per part del PSC, no hi ha possibilitats d'acord en la via plantejada.

Sobre la reunió que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mantindrà dimecres amb el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, Iceta ha defensat que li agradaria que el president català fes abans una ronda de contactes amb els líders de totes les formacions. "Aniria amb més força", ha sentenciat.

Iceta també ha considerat, després que l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, apostés per plantejar una bicefàlia al partit, que el PSC ja té una direcció que funciona "democràtica i col·lectivament" amb un president, un primer secretari, una viceprimera secretària -la mateixa Parlon- i uns membres de l'executiva. En tot cas, ha afirmat que de cara al congrés "s'estudiarà quina és la millor fórmula".

stats