NOU GOVERN
Política 28/12/2010

Un portaveu del PSC titlla Mascarell de “traïdor” i Iceta treu ferro a la seva decisió

Sabaté assegura que no creu que el nou conseller de Cultura "pugui sortir de casa gaire tranquil" i l'ha definit com un "feble que es deixa comprar"

Redacció
1 min
Montilla, conversant amb Miquel Iceta i Celestino Corbacho, va presidir el consell nacional a la seu del carrer Nicaragua.

BarcelonaEl fitxatge del socialista Ferran Mascarell per part d'Artur Mas ha agafat desprevingut un PSC en ple debat intern després del daltabaix del 28-N. Les reaccions des de les files de la formació són contradictòries i, mentre alguns dirigents li volen treure ferro a l'assumpte, d'altres no ho assumeixen amb tanta facilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Xavier Sabaté, ha comparat l'estratègia de CiU amb la dels romans quan conquistaven un territori: “quan obtenien una victòria anaven a sondejar els més febles per veure si podien comprar-ne algun”. En una entrevista a Ràdio 4, ha assegurat que Mascarell és un “feble que es deixa comprar” i també ha afirmat que “ha preferit trair les seves idees i la seva trajectòria de sempre”. “És un trist final per a la seva carrera política. No crec que pugui sortir de casa gaire tranquil”, ha sentenciat. Sabaté s'ha desmarcat així de la reacció oficial dels socialistes, que ha titllat de massa “moderada”.

Per altra banda, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, molt menys contundent, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que el va sorprendre, però “entén” la decisió de Mascarell. El dirigent socialista s'ha desmarcat de l'opció del nou conseller, perquè “per servir la cultura no necessàriament s'ha de fer des del Govern”, però també ha afirmat que “no és un mercenari”.

stats