ELECCIONS EUROPEES
Política 26/12/2013

UPyD descarta un pacte amb C's perquè li veu un discurs "molt comercial" i mancat de "solidesa"

La diputada Irene Lozano lamenta que el partit de Rivera no hagi presentat una querella contra Caixa Catalunya, quan la formació de Rosa Díez s'ha personat contra Caja Madrid

Efe
1 min

MadridEls que són al cercle més pròxim de la líder d'UPyD, Rosa Díez, com la diputada Irene Lozano, no veuen viable un possible pacte electoral amb Ciutadans per a les pròximes europees perquè creuen que fa un discurs "molt comercial" i, a més, li manca "la solidesa" que té la formació magenta. En declaracions a Efe, Irene Lozano rebutja les opinions que creuen que el missatge d'UPyD i Ciutadans és el mateix: "No és igual. Nosaltres hem anat molt més enllà amb els nostres actes que amb el nostre discurs, mentre que Ciutadans no ho ha fet".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es refereix, en concret, al fet que mentre UPyD s'ha personat en procediments com el de Caja Madrid o el "cas Bárcenas", Ciutadans no ha fet res de semblant, "i mira que a Catalunya no hi ha corrupció!", exclama la dirigent d'aquest partit, que creu que sense anar gaire lluny es podia haver presentat una querella contra Caixa Catalunya.

Irene Lozano no es planteja, per tant, que UPyD pugui pactar una aliança electoral a Catalunya malgrat els pèssims resultats que ha tingut en les últimes convocatòries electorals –en les catalanes de 2011 només va aconseguir esgarrapar el 0,17% dels vots– i a pesar, també, que algunes veus de pes en el partit ho considerin una bona estratègia.

És el que pensa, per exemple, el filòsof Fernando Savater, un dels promotors d'UPyD, que ha apostat diverses vegades per buscar suports del partit d'Albert Rivera a Catalunya. Però per Lozano, la proposta del moviment ciutadà que abandera Rivera suposaria que UPyD es diluiria "en un magma una mica estrany", quan el seu partit compta amb un projecte "molt clar, molt definit i molt sòlid".

stats