Política 19/07/2013

Rull demana a Navarro que sol·liciti la compareixença al Parlament pel cas Método 3

El dirigent de CDC considera "greu" que la policia imputi una alt responsable del PSC i demana a Pere Navarro que doni explicacions

Acn
2 min
Josep Rull, secretari d'Organització de CDC, a la terrassa de la seu del partit / ACN

BarcelonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha demanat aquest divendres a la tarda al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que demani ell mateix comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre l'escàndol de suposat espionatge polític de Método 3, després que aquest divendres al matí la policia espanyola s'ha endut un ordinador de la seu central del partit i la jutgessa n'ha imputat la gerent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha considerat "greus" els fets, i per això creu que ha de ser el màxim responsable socialista qui comparegui per pròpia iniciativa a la cambra catalana. En declaracions a les agències de notícies, el dirigent convergent ha recordat que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, i l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza compareixeran després de l'estiu, com va sol·licitar CiU, però ha dit que "un tema tan transcendent" i "no menor" com el que ha passat aquest divendres al matí "requereix explicacions immediates del més alt nivell". "Que no ens ho faci demanar a nosaltres o un altre partit", li ha requerit, i ha insistit que dilluns mateix hauria de demanar la compareixença perquè, encara que fos després de l'estiu, pugui declarar davant del Parlament.

Segons Rull, l'espionatge polític "posa en qüestió un element bàsic de la democràcia" i suposa la "voluntat d'erosionar altres formacions polítiques". Per això, "el millor antídot per evitar la desafecció política" de la ciutadania és "donar la cara".

En aquest sentit ha dit que, respectant la justícia i la presumpció d'innocència, el PSC s'ha de defensar en seu judicial, però també cal que doni explicacions al Parlament. Així, Rull ha dit que altres partits, com el seu, ho fan quan estan en dificultats, en referència a la compareixença del president Artur Mas el 31 de juliol pel cas Palau.

stats