CSQP es compromet a participar en el debat de les tres lleis de la desconnexió si es presenten al Parlament

El portaveu de la confluència d'esquerres, Joan Coscubiela, insisteix al mateix temps que no participaran en les ponències conjuntes registrades dimecres

 

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, es compromet a participar  en el debat de les tres lleis de la desconnexió de l'Estat si es presenten al Parlament. En declaracions al 3/24, el portaveu de la confluència d'esquerres ha considerat que la via de la seva elaboració hauria de ser mitjançant un projecte de llei del Govern o a través de la proposició de llei impulsada per Junts pel Sí.

En aquest sentit, ha insistit que no participaran en les ponències conjuntes sobre les tres lleis. "No assumeixen la seva responsabilitat [la CUP i Junts pel Sí], tot i el seu compromís electoral i la resolució del 9-N, que inclou els tres projectes de llei", ha criticat Coscubiela, que considera que el que pretenen és " passar la pilota a la resta de grups" amb una ponència. Amb tot, el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot ha insistit que el seu partit sí que participarà en la comissió del procés constituent, que veu com un espai adequat per debatre les reformes socioeconòmiques o de ruptura política.

Respecte a la  creació d'una nova confluència d’esquerres, Coscubiela ha assegurat que és una proposta molt sòlida i que espera que pugui ser una alternativa d’esquerres i nacional a una hegemonia ideològica del nacionalisme conservador a Catalunya. Amb tot, ha admès que les converses entre partits són encara molt incipients.

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament també ha parlat de les negociacions per formar govern a Madrid. Segons Coscubiela, que el referèndum s’hagi situat en el debat és una novetat en la política espanyola, ja que creu que s’ha demostrat que es pot defensar el dret a decidir i no perdre vots, amb referència als resultats obtinguts per Podem i les seves confluències. Joan Coscubiela ha afegit que espera que el PSOE també ho vegi d’aquesta manera.