ELECCIONS 25-N
Política 04/10/2012

Joan Ferran renuncia a ser a les llistes del PSC

El diputat socialista marxa després de 18 anys al Parlament al·legant que vol fomentar "un canvi generacional"

Acn
1 min
Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl diputat socialista Joan Ferran no formarà part de les llistes del PSC a les pròximes eleccions del 25 de novembre, segons ha confirmat el mateix socialista. Ferran, que seguirà militant al PSC i com a conseller nacional, deixa el càrrec perquè creu que cal "un canvi generacional". Ferran ha ocupat l'escó de diputat durant 18 anys, època en què també va exercir de portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista-Ciutadans per Canvi- entre 2006 i 2010. Ferran, de 60 anys i natural de Barcelona, ha estat diputat els darrers 18 anys i va ser membre de l'executiva entre els anys 2000 i 2011, a més d'exprimer secretari del PSC al Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ACN, Ferran ha negat que renunciï a formar part de la llista per discrepàncies amb la direcció o amb altres companys de partit. De fet, no tanca les portes a tenir altres responsabilitats dins o fora del PSC en el futur, però de moment, ja no formarà part del Parlament. Ferran ha comunicat la seva decisió aquest dijous al matí al secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández.

El fins ara diputat és llicenciat en filosofia i lletres i diplomat en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en el sector de l'ensenyament, com assessor tècnic de la primera tinença d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona entre el 1988 i el 1990) i com a director de la Promoció Cívica de l'Ajuntament de Barcelona (1990-1992).

Ferran és col·laborador en diversos mitjans de comunicació i és autor, entre d'altres, d''Els pamflets d'en Ferran', 'Entre Tiempos', 'Murmullos de apatrida', 'Maleïda crosta', 'El quadrienni dels bàrbars" i 'Destapando a Duran'.

stats