Política 25/03/2013

Herrera confirma el suport d'ICV a la moció de censura contra el govern badaloní de García Albiol

El líder ecosocialista referma la posició del partit en favor de la mesura però assegura que no formaran part d’un govern on hi hagi Ferran Falcó

Marc Toro
2 min

BarcelonaEl secretari genera d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns que els ecosocialistes donaran suport a una possible moció de censura a l'Ajuntament de Badalona, liderat pel popular Xavier García Albiol. No obstant això, Herrera ha deixat clar que el seu partit no formarà part d'un "govern en el qual hi hagi algú imputat", en referència al regidor de CiU Ferran Falcó, imputat en el marc del cas Adigsa. "Si finalment CiU vol tenir un imputat en el govern sí o sí, el que no farem és no permetre que hi hagi un govern alternatiu al d'Albiol", ha sentenciat Herrera, que ha recordat que la moció de censura era una prioritat d'ICV "des del primer dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Copresidència per l'alternativa

El líder ecosocialista ha fet aquestes declaracions en una compareixença amb l'actual portaveu parlamentària del partit i companya de candidatura a la copresidència d'ICV, Dolors Camats. Camats ha agraït la feina feta a tots aquells qui han ajudat a recollir els avals de la candidatura (un total de 473 avals en 13 dies) i ha assegurat que, tot i que no s'hagin presentat altres candidatures, el procés de primàries és un "exercici molt bo" perquè els obliga a fer de candidats "dins la pròpia organització". La portaveu d'ICV al Parlament ha explicat que els dos candidats iniciaran una campanya interna per explicar el "projecte comú de la copresidència".

"Tenim l'oportunitat i la reponsabilitat de construir alternativa perquè ens ho están traient tot", ha deixat anar Herrera, que s'ha referit a l'Assemblea Nacional d'ICV de finals d'abril com un "procés de confluència d'actors polítics i socials per aconseguir polítiques al servei de la gent i no d'una minoría". "El país corre el risc de caure en la desesperança, no ens podem permetre aquest luxe", ha conclòs Herrera.

Consulta improvisada

Camats ha aprofitat per explicar que el problema de la consulta sobiranista plantejada pel Govern no és la "data, sinó fer-la bé". En aquest sentit, ha recordat que l'objectiu d'aquesta ha de ser "donar una nova legitimitat a la relació de Catalunya amb Espanya" i que s'ha de fer en el marc del "diàleg amb el Parlament" i d'un "procés transversal de diàleg amb la pròpia societat". "De moment hi ha més improvisació que feina ben feta", ha opinat Camats.

stats