Política 07/08/2017

Jordi Sànchez: "Aquest Onze de Setembre tornarà a ser històric"

El president de l'ANC assegura que a finals de juliol ja hi havia més de 100 autocars inscrits per a la Diada

Ara
1 min
Jordi Sànchez, dissabte a Cardona / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dilluns a Catalunya Ràdio que el pròxim "11 de setembre tornarà a ser històric", i ha afirmat que "a finals de juliol ja hi havia més de 700 autocars inscrits per a la Diada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la llei de transitorietat, Sánchez ha expressat la seva confiança en el Parlament català i ha dit que "el compromís és que es presentarà abans del setembre": "No dubtem d'aquest compromís i estem segurs que entrarem a l'última setmana d'agost amb l'1-O encaminat". Després caldrà veure, però, "com es concreten les amenaces i coaccions que venen del govern i del Tribunal Constitucional".

Sigui com sigui, però, Sànchez ha declarat: "No ens aturaran". "Sabem que l'Estat intentarà impugnar i suspendre, però els terminis existeixen perquè tot es pugui fer amb la rapidesa necessària. Per primera vegada, els no independentistes són minoritaris al Parlament".

Tot i que no ha concretat quan es presentarà la llei de transitorietat, ha assegurat que serà "abans de setembre no formalment", i pocs dies després "es registrarà": "Nosaltres demanem que aquesta llei es conegui", ha dit Sànchez: "Estem insistint que una feina que s'ha fet s'expliqui. Si el dia 1 d'octubre guanya el 'no', la conseqüència és molt clara: eleccions autonòmiques. Si guanya el 'sí', és la proclamació d'una república, però amb un disseny i estructura institucional que recull la llei de transitorietat".

stats