Política 04/08/2014

El jutjat demana una fiança de 6.000 euros a Manos Limpias per querellar-se contra Pujol

La magistrada també acorda notificar a l'expresident i a Marta Ferrusola la incoació de la denúncia perquè es puguin defensar

Acn
2 min

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, que va admetre a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, ha acordat demanar una fiança de 6.000 euros al sindicat ultradretà i que presenti una querella per personar-se en la causa. A més, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a través d'un comunicat, la jutge també ha acordat que es notifiqui expressament a Pujol i a la seva dona la incoació de la denúncia per tal que es puguin defensar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manos Limpias va presentar una denúncia la setmana passada, poc després que Pujol confessés que durant anys havia tingut diners no declarats a l'estranger procedents d'una herència familiar. El jutjat va admetre a tràmit la denúncia i, aquest dilluns, la jutge ha acordat demanar a Manos Limpias una fiança de 6.000 euros i la presentació d'una querella.

En el seu escrit, Manos Limpias acusa l'expresident de la Generalitat dels delictes de suborn, malversació de fons públics, tràfic d'influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. A més també demana que s'acusi la seva dona per "còmplice i encobridora".

Després d'admetre a tràmit la denúncia, el jutjat d'instrucció va demanar opinió al ministeri públic. La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutjat la setmana passada que remeti comissions rogatòries a Andorra i Suïssa per determinar si Pujol i Ferrusola o els seus 7 fills tenen comptes en aquests països. La fiscalia també va demanar que l'Agència Tributària li remeti les declaracions complementàries o especials que hagi presentat la família Pujol per l'IRPF i per l'impost sobre el patrimoni.

stats