NOVA ETAPA
Política 16/01/2013

Fernández Díaz: "Ningú no ha de dir-me què és Catalunya"

El ministre de l'Interior sosté que les investigacions sobre Jordi Pujol i Artur Mas "estan dins l'àmbit de la llei"

Efe
2 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat avui la Policia en les investigacions sobre el suposat cobrament de comissions de dirigents catalans, les crítiques dels quals ha rebutjat, i ha avisat: "Ningú no ha de dir-me què és Catalunya". Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se, al costat de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, amb els consellers d'Interior i Governació de les comunitats autònomes governades per aquest partit i els portaveus en aquesta matèria al Congrés i el Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre la reacció de dirigents nacionalistes, que creuen que la filtració d'aquestes investigacions té com a objectiu danyar Catalunya, el titular d'Interior ha recordat que és diputat al Congrés per Barcelona des del 1989 i, per tant, ningú no ha de dir-li el què és aquesta comunitat autònoma.

Ha recordat que les actuacions policials relacionades amb el suposat cobrament de comissions del president català, Artur Mas, i de l'expresident Jordi Pujol estan "judicialitzades" i situades en "tot moment en l'àmbit de la llei".

Fernández Díaz ha ressaltat l'estat democràtic que és Espanya i ha volgut deixar clar que la Policia és democràtica. "Dir el contrari -ha afegit- és una ofensa que no puc acceptar com a ministre de l'Interior".

Després d'insistir que creu en la divisió de poders, el titular d'Interior no ha volgut entrar en el fons de l'assumpte perquè les denúncies estan en mans de la Justícia.

El ministre ha ressaltat la investigació interna que va obrir la Policia per la filtració de l'esborrany de l'informe de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF), que continua oberta.

Encara que ja hi ha alguns informes d'assumptes interns, Fernández Díaz no ha volgut oferir-ne detalls ni cap dada fins que no acabi la investigació.

stats