Política 04/10/2016

Javier Fernández avisa que el PP augmentarà la majoria si se celebren unes terceres eleccions

L'exministre José Blanco diu que el PSOE no facilitarà la investidura de Rajoy a canvi d'un "xec en blanc"

Agències
2 min
El president de la gestora del PSOE i president asturià, Javier Fernández

MadridEl president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, ha rebutjat aquest dimarts a la Cadena SER un pacte amb les forces independentistes per intentar formar una alternativa de govern i ha constatat que no és possible formar un govern amb Ciutadans i Podem al mateix temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha deixat clar que els socialistes tenen dues opcions: abstenir-se i facilitar la investidura de Mariano Rajoy o bé concórrer a uns tercers comicis. En cas de terceres eleccions, però, ha advertit que la majoria del PP augmentarà. "Hi ha una cosa pitjor que un govern en minoria de Rajoy, que és un govern en majoria de Rajoy", ha afirmat Fernández.

Hi ha coincidit el secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, afirmant que ell també preferiria, arribat el cas, "un govern de Rajoy en minoria que un govern de Rajoy en majoria". No obstant, això, ha remarcat que la seva opinió continua sent que "el PP no ha fet res per merèixer el suport del PSOE, res ".

En aquest sentit, l'exministre socialista José Blanco ha afirmat a la COPE que els socialistes estarien disposats a donar una "abstenció tècnica" a Rajoy, però ha advertit que serà difícil si el PP "no mou fitxa" ni fa una proposta per intentar arribar a un acord. Blanco ha assegurat que "si res no canvia abans" que el PSOE celebri un nou comitè federal –on s'haurà de decidir la posició del partit enfront de la formació de govern a Espanya–, i "no es donen les circumstàncies perquè res canviï", no serà possible optar per donar una abstenció al PP a canvi d'un "xec en blanc".

En un missatge dirigit al PSC, l'exministre ha dit que no és possible que hi hagi diputats que trenquin la disciplina de vot, i ha deixat clar que la decisió que adopti el comitè federal sobre la formació de govern a Espanya "ha de vincular tots els seus membres".

stats