Política 08/10/2017

José Domingo (SCC): "Estic segur que avui la majoria de manifestants seran catalans"

El vicepresident de l'entitat que convoca la manifestació de Barcelona recorda que han demanat "explícitament" que només hi hagi símbols "constitucionals"

A.s.
2 min
El vicepresident de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana, José Domingo, ahir en roda de premsa a la seu de l’entitat.

BarcelonaBarcelona viurà avui una de les manifestacions més importants que s'han fet mai a favor de la unitat d'Espanya. José Domingo, vicepresident de Societat Civil Catalana, l'entitat que la convoca, ha dit avui a RAC1 que avui esperen "milers i milers de persones".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat pels nombrosos autocars que portaran gent d'arreu de l'Estat per assistir a la manifestació a Barcelona, Domingo ha respost que està segur que "avui la majoria de manifestants seran catalans, però Barcelona és una terra d'acollida i estem satisfets que vingui tothom".

Algunes entitats i partits d'ultradreta ja han dit que participaran en la manifestació, però SCC se'n desmarca: "Nosaltres hem demanat expressament que hi hagi només símbols democràtics. Aquest no és el punt més important de la manifestació d'avui, l'important és que hi haurà la majoria de gent del carrer amb una crida massiva pel seny dins el marc constitucional".

Isabel Coixet

José Domingo també ha intentat explicar què ha passat amb la directora de cinema Isabel Coixet, anunciada com a lectora del manifest per Societat Civil Catalana, però que ella mateixa ahir es va encarregar de desmentir que fos així: "Hi ha hagut un malentès, vam donar el seu nom a la roda de premsa perquè la persona que va parlar amb Coixet ens havia dit que estava disposada a ser-hi".

"Colpistes"

Respecte a la possibilitat que dimarts Carles Puigdemont declari la DUI, Domingo respon amb algunes preguntes: "Com pot ser que l'autoritat electoral sigui el mateix govern que el convoca? Qui va controlar els recomptes? Qui ha fet el recompte final? No hi ha Sindicatura Electoral i ho ha fet el Govern, que és part. Això no es pot donar com un referèndum 'com sempre'". Per aquest motiu afirma: "Si s'aplica la DUI espero una resposta proporcional de l'Estat. Hi ha un govern que ha decidit ser un govern colpista, i això és inacceptable en democràcia".

stats