Publicitat
Publicitat

CONFERÈNCIA POLÍTICA

Carod demana a federalistes i independentistes que creïn una alternativa d'esquerres a CiU

L'exlíder d'ERC reclama que l'esquerra tingui discurs propi en tots els àmbits, ja que "no pot continuar regalant el país a la dreta"

L'exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira s'ha mostrat avui partidari que federalistes i independentistes trobin un punt en comú per construir una majoria alternativa a la de CiU i la dreta.

Carod-Rovira, que ha pronunciat la primera conferència del cicle "Via Federal" de Ciutadans pel Canvi (CpC), ha reivindicat "un projecte nacional" sòlid i coherent per a les esquerres, i ha admès que "hi ha una part del camí que federalistes i independentistes hem de fer junts, i el repte és on posem el comú denominador".

En un acte al qual han assistit una quarantena de persones, l'expresident d'ERC i exvicepresident del govern català s'ha definit com "demòcrata d'esquerres i ciutadà sense adscripció a cap partit", i ha considerat que el decàleg per a la reforma constitucional impulsat per CpC és "una proposta valenta que intenta superar el discurs del federalisme retòric".

Després d'identificar-se especialment amb l'últim punt del decàleg, referit a "la lliure federació", Carod-Rovira, que fa una setmana que ha deixat de militar a ERC, ha indicat que fa falta que l'esquerra tingui un discurs propi en temes com seguretat, família, empresa i institucions".

"Però sobretot, -ha recalcat- cal articular un discurs nacional de país, perquè l'esquerra no pot continuar regalant el país a la dreta".

Segons CpC, la finalitat d'aquest cicle de conferències és dialogar sobre la proposta federal i el full de ruta per avançar cap a la seva consecució, per a la qual cosa han estat convidats polítics, acadèmics i intel·lectuals destacats, i entre ells, ja han confirmat la seva presència Gaspar Llamazares (IU), Joan Herrera (ICV), Carles Campuzano (CiU) i Laia Bonet (PSC).

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT