Publicitat
Publicitat

CAP AL 20-N

Duran fustiga els socialistes: "Quina dignitat tindrem com a poble si guanya el PSC, que ha trinxat el país?"

El candidat de CiU torna a demanar a Chacón que demani perdó per "haver triat PSOE davant Catalunya" i també reparteix contra el PP, a qui ha acusat de tenir "irresponsabilitat" en els últims tres anys

Molerussa ha presenciat aquest dilluns al vespre el Josep A. Duran i Lleida més combatiu. Amb un discurs abrandat, el candidat de CiU a les eleccions espanyoles ha fustigat els socialistes des del primer minut. "Quina dignitat com a poble podem tenir si el dia 20 torna a guanyar el PSC, que és qui ha trinxat Catalunya i Espanya?", s'ha preguntat Duran, que no s'ha aturat aquí: "Amb quina cara podem anar pel món si seguim optant per aquells que ens han maltractat?".

El discurs de Duran semblava no tenir aturador. Ha carregat contra els responsables del tripartit -"On s'amaguen?"- i ha dedicat una bona estona, com és habitual, a la candidata del PSC, Carme Chacón. "Al debat de caps de llista de fa 3 anys va dir que entre PSOE i Catalunya triaria Catalunya, però ens va mentir i ha de demanar perdó", li ha etzibat el candidat de CiU, que avui s'ha mostrat "orgullós" del president Artur Mas per pensar més en el país que en les eleccions, a parer seu. 

També n'hi ha hagut per al PP. "Votar-los és fer-se un autogol", ha assegurat recordant el recurs dels populars contra l'Estatut. Però la balança de retrets s'ha decantat, per golejada, a favor dels socialistes.

El míting ha servit a CiU per presentar un nou espot de campanya, en què un grup de persones branda senyeres davant del Congrés dels Diputats mentre Duran, en off, reclama el pacte fiscal i la reactivació econòmica. L'estètica recorda molt a la de l'anunci en què Artur Mas demanava el vot a les passades eleccions catalanes del 28 de novembre.

La cap de llista per Lleida, Conxita Tarruella, ha demanat un bon resultat per a CiU i ha criticat els diputats de PSC i PP per Lleida per no haver-se interessat pel Pla d'Urgell i el Segrià en els últims tres anys. L'any 2008, a Lleida, els socialistes van treure 2 diputats i nacionalistes i populars en van treure un cadascun.

El número 2 de CiU per Lleida, Marc Solsona, que també és alcalde de Molerussa, ha instat els electors a optar pels nacionalistes per "defensar" els drets de les terres de Lleida al Congrés. "Vull defensar la dignitat nacional de Catalunya a Madrid", ha explicat Solsona, aposta de CDC pel Pla d'Urgell i inequívocament independentista.

RE

Més continguts de