Política 09/04/2015

L'exdona de l'eurodiputat López Aguilar no considera el seu cas de "violència de gènere", però sí de "maltractament" mutu

Assegura que no ha presentat cap denúncia contra el polític canari, ni ho farà "en la vida", i afirma que "no seria just que s'acabés la seva carrera política per això"

Efe
2 min
Juan Fernando Lopez Aguilar, en un acte de campanya del PSC / ACN

Les Palmes de Gran CanàriaL'exdona de l'eurodiputat Juan Fernando López Aguilar, Natalia de la Nuez, ha afirmat aquest dimecres que no considera el seu cas de "violència de gènere", tot i que ha reconegut que s'ha sentit maltractada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut maltractament, per descomptat", assegura en una entrevista amb l'agència Efe, sense voler entrar en detalls. "Probablement jo també l'he tractat malament a ell, però no estic parlant de violència de gènere ni de res. Arribem a un tipus de relació en la qual no tenia sentit seguir, hi ha hagut faltes de respecte i de consideració".

De la Nuez afirma que confia que el Tribunal Suprem (TS) arxivi la causa oberta contra l'exministre de Justícia, i el defineix com "un polític brillant" alhora que apunta "que no seria just que s'acabés la seva carrera per això".

L'exdona del polític canari recalca que ella no ha prevsentat cap denúncia contra López Aguilar, ni ho farà "en la vida", i subratlla que, malgrat que va ser el ministre que va promoure la llei contra la Violència de gènere, "no deixa de ser humà, amb les seves virtuts i defectes i capacitat per canalitzar la ràbia i la frustració com pot".

Preguntada pel comunicat que l'exministre va emetre dilluns, en què López Aguilar parla d'una denúncia falsa i d'amenaces per part de l'entorn de la família, De la Nuez replica que s'equivoca, perquè tot va començar arran d'unes diligències policials després d'un conat d'incendi que es va produir a l'habitatge familiar.

"Quan a mi em van convocar [a declarar], ja havien convocat tot l'edifici. Quan em criden a mi, ja havien cridat les meves germanes. Jo vaig ser l'última a assabentar-me'n", assenyala.

Segons Natalia de la Nuez, va ser el Servei d'Atenció a la Família de la Policia el que va activar el protocol pertinent i va començar a preguntar a veïns i familiars sobre el que havia passat i, posteriorment, la jutge del jutjat de violència de gènere va considerar que calia prendre declaracions i remetre la causa al Tribunal Suprem, donada la condició d'aforat del seu exmarit.

Davant el retret que aquest dimecres li ha llançat López Aguilar en declaracions a la premsa, en la qual l'acusa d'inventar-se uns suposats maltractaments per aconseguir la custòdia dels nens, De la Nuez respon que la pot acusar "del que vulgui". "Jo sé quina és la veritat", assegura.

De la Nuez insisteix que entén que López Aguilar intenti justificar la seva situació, perquè és una persona pública, però no que utilitzi el divorci "com a excusa", perquè va ser ella qui li va demanar la separació al mes d'octubre, i qui li va proposar culminar-lo de mutu acord per evitar "més enfrontaments".

L'exdona de l'eurodiputat creu que el seu "matrimoni havia arribat a un nivell de malaltia que no tenia sentit", a convertir-se en una relació "tòxica", i també diu que va sentir "paraules molt doloroses, tristes i lletges".

Natalia de la Nuez considera que el seu exmarit "està bastant tocat amb això". "Jo no estic ocultant res, cadascú ha de retre comptes davant qui ho hagi de fer i com ho hagi de fer, però sobretot davant d'un mateix", conclou.

stats