Política 07/07/2015

Junqueras assegura en un diari argentí que "l'Estat espanyol menysté" les aspiracions catalanes

En una entrevista a 'Clarín', el líder d'ERC posa el corredor mediterrani com exemple d'una política que perjudica Catalunya

Ara
1 min
Oriol Junqueras amb el premi Nobel Adolfo Pérez Esquivel /@Esquerra_ERC

BarcelonaEl líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat al diari argentí 'Clarín', un dels més importants del país, que "l'Estat espanyol menysté" les aspiracions catalanes "en tots els àmbits", en una entrevista que surt publicada aquest dilluns. Les declaracions de Junqueras es produeixen en el context del viatge que el cap de l'oposició està fent a l'Argentina i l'Uruguai.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El màxim dirigent d'ERC ha posat el corredor mediterrani com exemple d'aquest meynspreu, que Junqueras situa en els àmbits "lingüístic, cultural, social, de serveis públics, economia, infrastructura, polític i industrial". També ha explicat que Catalunya "ha d'iniciar procés constituent" que permeti abordar una Constitució pròpia i crear un nou Estat, garantir una "plena recaptació fiscal" i una seguretat social pròpia. Si no, afegeix, "els drets dels nostres catalans estaran en perill".

En el seu viatge als dos països sud-americans, Junqueras s'ha entrevistat al Casal de Catalunya de Buenos Aires, la capital argentina, amb el premi Nobel de la Pau el 1980 Adolfo Pérez Esquivel i ha parlat amb la presidenta de l'Associació Mares de la Plaça de Maig, Nora Cortiñas, que és filla d'un català. El dimecres està previst que tingui una trobada amb l'expresident d'aquest país, i actual senador, José Mújica, un dels referents entre els líders polítics de l'esquerra llatinoamericana.

stats