Política 15/03/2014

Junqueras: "Digui el que digui Margallo, les inversions i les exportacions a Catalunya no paren de créixer"

El president d'ERC ha respon a les recents declaracions del ministre d'Afers Exteriors ironitzant: "No he vist cap país vagant per l'espai interestel·lar"

Acn
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció al Bon Pastor / ACN

BarcelonaEl president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha respost aquest dissabte a les "pors" que difon el govern espanyol en el cas que Catalunya s'independitzi. Junqueras ha advertit que "digui el que digui García Margallo, les inversions i les exportacions a Catalunya no paren de créixer", i ha posat com a exemple les darreres notícies d'inversions de Ferrari, Amazon i H&M al nostre país. També ha exposat que "cada any Catalunya bat el rècord històric d'exportacions i es bat el rècord de la millor temporada turística".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha entomat amb ironia les declaracions que dilluns va fer el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, que va avisar que si Catalunya esdevenia un estat independent "vagaria per l'espai pels segles dels segles". Junqueras ha bromejat sobre aquesta sentència: "Més de la meitat dels estats que s'han fet independents a Europa van ser-ho durant el segle XX. I no n'he vist cap vagant per l'espai interestel·lar". El republicà ha afegit: "no he vist ni Irlanda, ni Dinamarca ni Alemanya ni Itàlia vagant per l'espai".

Crida a la democràcia

El líder d'ERC, que ha fet aquestes declaracions davant els veïns del barri del Bon Pastor de Barcelona, ha remarcat que "ningú podrà impedir que si els ciutadans volem votar, puguem votar ja que la democràcia s'acabarà imposant". També ha emplaçat el PSC a "que siguin demòcrates" i defensi la consulta, ja que es tracta de defensar, segons ell, "que la gent pugui votar, sí o no".

Junqueras considera que "el govern espanyol té interès en generar dubtes i por" i per això reafirma que cal "aferrar-se al referèndum del 9 de novembre" com a única opció". "Si hi ha cues de persones amb una papereta, com ho impediran?", s'ha preguntat.

El republicà també ha aprofitat per explicar que ell va néixer al districte barceloní de Sant Andreu , i ha comparat la feina social que es fa al barri amb la que fa al seu ajuntament. "A vegades qui millor fa la feina són les entitats del barri, i cal donar-los suport", ha afirmat, al mateix temps que ha insistit que "els nostres impostos no es queden a Catalunya" per poder-los destinar a projectes de seguretat social o d'infraestructures necessàries com fer arribar el tren al Port de Barcelona.

stats