Junqueras aposta per construir consensos amb la CUP i Catalunya Sí que es Pot

El president d'ERC revela que aquest dilluns comença la gravació d'un espot de campanya de Junts pel Sí

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha apostat per construir grans consensos i ha assenyalat que hi haurà d'haver entesa amb la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. En una entrevista a RAC1, Junqueras ha posat en relleu que es comparteixen molts objectius i s'ha mostrat convençut que si la independència guanya el 27-S la candidatura que encapçala Lluís Rabell acceptarà el resultat i es posarà al costat de la majoria per construir el país. Segons Junqueras, la clau d'aquest projecte d'àmplies majories és que "es concreti en cada cas amb qui pertoca", en referència també a la CUP.

"Si ens en volem sortir hem de ser capaços de construir grans consensos, amb la gent de Sí que es Pot ens hi haurem d'entendre en moltes coses", ha declarat Junqueras, per després afegir que en "moltes coses" ara ja hi ha entesa.

Junqueras ha defensat que l'objectiu de la independència i que Catalunya sigui una societat més justa i eficaç és compartit per altra gent; amb alguns aquesta coincidència es tradueix en una candidatura conjunta (com és el cas de Convergència) i amb altres es vol aconseguir el consens a través de votacions conjuntes al Parlament o fent una Constitució. En aquest punt, ha remarcat que es necessitaran majories molt àmplies per elaborar una Constitució catalana.

"Hi volem la gent de Catalunya Sí que es Pot, amb qui compartim mots objectius, i estic segur que quan guanyi la independència ells acceptaran el resultat i per tant es posaran al costat de la majoria per construir el país que la majoria vol construir. Ho faran amb els seus matisos, només faltaria", ha afegit.

Finalment, Junqueras ha avançat que aquesta setmana es veurà amb el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè a partir d'aquest dilluns comença la gravació d'un espot de campanya de la candidatura Junts pel Sí.