Política 30/12/2019

JxCat manté el no a Sánchez després de l'acord programàtic entre PSOE i Unides Podem

Borràs assegura que el pacte no representa un "govern de progrés" perquè no preveu l'autodeterminació

Ara
2 min
La portaveu de JuntsxCat Laura Borràs en una compareixença anterior

BarcelonaJxCat no es mou del no. Un cop assabentada de l'acord programàtic entre el PSOE i Unides Podem, la portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha avisat que la seva formació es continua oposant a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. A través de diversos missatges al seu compte de Twitter, Borràs ha considerat que per a Catalunya l'acord és "más de lo mismo", que no aporta cap diferència respecte a altres governs i "no presagia res de bo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per això volien que ens replantegéssim el vot? Ens mantenim en el compromís electoral: no és no!", ha afegit. I ha subratllat: "Des de l'1-O els independentistes no hi som per garantir una «España fuerte y cohesionada»". Per a Borràs, l'acord no representa un "pacte de progrés" perquè no preveu el dret a l'autodeterminació. "Si fos un govern realment de progrés, l'autodeterminació no només seria un dret, seria un deure", ha afirmat.

JxCat s'ha reunit dues vegades amb representants del PSOE per abordar la investidura de Pedro Sánchez. Malgrat tot, el partit que lidera Carles Puigdemont no ha modificat la seva posició. "Poden disfressar-ho de coalició de progrés, però els independentistes fidels a l'1 d'Octubre i compromesos amb el dret a l'autodeterminació no ens ho empassem", ha afirmat Borràs en el seu fil a Twitter.

A banda, aquest dilluns el grup parlamentari també ha emès un comunicat en què assegura que el pacte "allunya una solució real al conflicte català". L'acord programàtic entre les dues formacions per a un govern de coalició suposa una reedició del model autonòmic dels darrers 40 anys. Una visió que, segons diuen, està a "les antípodes" de les reivindicacions d'una majoria de ciutadans de Catalunya, que considera que la solució al conflicte polític passa per un referèndum. Per aquests motius consideren que el pacte és "decebedor", que només busca una "Espanya forta i cohesionada" i auguren que no aportarà "cap solució real" a la situació política catalana.

D'aquesta manera, JxCat es diferenciaria de la posició d'ERC, que està a punt de tancar un acord de govern amb el PSOE per investir Pedro Sánchez, després que aquest dilluns l'Advocacia de l'Estat s'ha pronunciat a favor que el líder dels republicans, Oriol Junqueras, surti de la presó per exercir com a eurodiputat.

stats