Política 04/09/2016

L'ANC i Òmnium organitzen una bicicletada per recórrer el tram de Barcelona de la Diada

Un centenar de persones recorren el passeig de Sant Joan en una crida a la participació als actes de l'Onze de Setembre

Acn
1 min
L'ANC i Òmnium organitzen una 'bicicletada' per recórrer el tram de Barcelona de la Diada

BarcelonaUn centenar de persones han pedalat aquest diumenge al migdia al llarg del passeig de Sant Joan de Barcelona, des del carrer Provença fins al final del passeig Lluís Companys. És el tram que acollirà la manifestació de la Diada a Barcelona, i just una setmana abans de l'Onze de Setembre les seccions locals de les entitats sobiranistes han organitzat una bicicletada per fer una crida a la participació als actes descentralitzats. El president d'Òmnium i la vicepresidenta de l'Assemblea, Jordi Cuixart i Natàlia Esteve, han animat a "omplir" els carrers per la Diada per demostrar "la voluntat popular de culminar el procés", i més en plena "situació de bloqueig" a la governabilitat de la política espanyola, ha dit Cuixart. I a fer de la Diada també un acte de suport a les institucions catalanes "greument amenaçades", ha afegit Esteve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'ANC i Òmnium, la marxa en bicicleta d'aquest diumenge demostra "la mobilització" del sobiranisme. I, en aquest sentit, Cuixart ha animat a demostrar que la Diada "és de tothom" i que és "transversal, interclassista i intergeneracional".

Així es va omplint, tram a tram, la mobilització de la DiadaSobre el ritme d'inscripcions, les entitats sobiranistes asseguren que es manté el ritme a l'alça, però han recordat la necessitat d'inscriure-s'hi per facilitar l'organització i logística dels cinc actes a Berga, Salt, Tarragona, Lleida i Barcelona. "No competim contra nosaltres mateixos", ha dit Cuixart sobre les xifres. Esteve ha donat per fet que la Diada d'aquest any no veurà al carrer "ni un demòcrata menys" que en altres edicions i que es convertirà així en un "clam a la llibertat".

stats