Política 15/03/2018

L'abat de Montserrat visita els Jordis a Soto del Real

Sànchez i Cuixart estan empresonats des del 16 d'octubre en aquesta presó madrilenya

Ara
1 min
L'ANC i Òmnium convoquen concentracions pels tres mesos de presó de Sànchez i Cuixart

BarcelonaL'abat de Montserrat, Josep Maria Soler Canals, va visitar aquest dimecres els Jordis a la presó de Soto del Real de Madrid. Així ho confirmen a l'ARA fonts de l'entorn dels Jordis, que van mantenir ahir una trobada al servei penitenciari amb l'exlíder de l'ANC i actual candidat a la presidència, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que estan empresonats des del 16 d'octubre del 2017.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Canals va assumir el càrrec eclesiàstic l'any 2000 i, amb relació al Procés, s'ha mostrat partidari del dret a decidir. L'any 2013, en declaracions a TV3 abans de la consulta del 9-N del 2014, va assegurar que "Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant, és bo fer-la". El 2015, abans de les eleccions del 27 de setembre, també va cridar a votar per la "notable importància històrica" dels comicis.

Recentment, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, no va poder trobar-se amb Joaquim Forn perquè no tenia una autorització prèvia. En arribar a la presó d'Estremera, segons va publicar el diari 'El Mundo', li van denegar l'entrada i va haver de marxar. Era pels volts de Nadal.

stats