Política 03/05/2018

L'Agència Tributària embarga 110.000 euros a Òmnium i l'ANC per fer efectiva una multa

La sanció està vinculada amb una presumpta vulneració de protecció de dades

Ara
2 min
La Guàrdia Civil escorcolla la seu d'Òmnium Cultural

BarcelonaL'Estat embarga 110.000 euros dels comptes d'Òmnium Cultural i la mateixa quantitat a l'ANC per fer efectiu el pagament d'una sanció de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) del març del 2017. Es tracta d'una multa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en el qual es definia el nou protocol internacional entre els EUA i la Unió Europea sobre dades allotjades en aquest país. Segons ha informat l'entitat, mai s’han posat en risc dades personals de cap individu i considera que la possible il·legalitat no existeix perquè en el període en què se situa la presumpta infracció hi havia un buit legal. A més, subratlla que moltes empreses estaven en aquesta situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Òmnium sosté que sempre ha actuat de bona fe i amb transparència amb l’AEPD. L'entitat cultural considera "injustificada" la sanció i critica que s'hagi procedit a la intervenció dels comptes malgrat haver-la recorregut al contenciós administratiu de l’Audiència Nacional. Òmnium Cultural assegura que recorrerà contra la sanció als tribunals europeus.

"Persecució política"

En la seva denúncia, Òmnium remarca que aquest cas demostra la "persecució política" i la "repressió de la dissidència" a l'estat espanyol. "És una multa aplicada amb criteris ideològics", creu l'entitat, que recorda els escorcolls que últimament la Guàrdia Civil ha fet a la seu d'Òmnium i que el seu president, Jordi Cuixart, està en presó preventiva.

"L’Estat ens vol arruïnar i ens embarga els comptes", ha denunciat l'ANC a través d'un comunicat, en el qual critica que hagi emprès "accions repressives" contra l'entitat. A més, assenyala que no és l'única sanció que l'Agència Tributària imposa a les principals associacions civils del sobiranisme, fent referència a la multa de 440.000 euros per la gigaenquesta del 2014.

stats