Política 10/05/2018

L'Audiència Nacional cita a declarar com a investigats els quatre acompanyants de Puigdemont

El jutge De Egea busca una data per a la declaració pròxima al 29 de maig

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Podria la justícia espanyola desistir que li lliurin a Puigdemont?

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha citat com a investigats el 29 de maig a les 10 h els quatre acompanyants del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per un presumpte delicte d'encobriment. Es tracta de les quatre persones que anaven al cotxe que va sortir de Finlàndia camí de Bèlgica després que es reactivés l'euroordre de detenció: dos agents dels Mossos d'Esquadra, l'historiador Josep Lluís Alay i l'empresari Josep Maria Matamala.

Tant els dos mossos que van acompanyar Puigdemont com l'historiador Alay van ser detinguts per la Policia Nacional el 28 de març en el marc d'una investigació de la fiscalia de l'Audiència Nacional sota les ordres del jutge De Egea, que també porta la causa contra els Comitès de Defensa de la República (CDR). A Matamala, però, no el van poder detenir perquè era a Alemanya.

Tot i que la citació és per al 29 de maig, un advocat ha informat el jutge que no pot aquest dia i s'acordarà demà una nova data, segons puntualitzen a l'ARA fonts jurídiques.

stats