Política 16/03/2018

L'advocat David Carrau no va participar en l'operació per apartar Grinda i Bermejo del cas 3%

El lletrat va negar la versió que havia donat la defensa dels germans Cierco, accionistes de la BPA

Ara
1 min
Els Cierco col·laboren amb Moix contra la corrupció

BarcelonaEn la seva edició del 5 de maig del 2017, l'ARA va informar sobre una operació dels germans Cierco, accionistes de la Banca Privada d'Andorra (BPA), per aportar al llavors fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moix, dades amb les quals es podria apartar de la investigació del 3% a Catalunya els fiscals José Grinda i Fernando Bermejo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta operació es basava, segons una carta enviada per la defensa dels Cierco al fiscal general de l'Estat d'aleshores, José Manuel Maza, en diversos materials que els hauria proporcionat l'advocat de Barcelona David Carrau i que comprometrien la conducta de tots dos fiscals. Moix va signar un decret i va apartar els fiscals. A continuació va obrir diligències i les va enviar, per ser investigades, a la fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya.

L'instructor, Martín Rodríguez Sol, ha citat David Carrau, advocat de la firma barcelonina Carrau Corp Advocats Penalistes, a qui la defensa dels Cierco identificava com la persona que havia aportat les dades esmentades. Carrau va negar rotundament la seva participació en els fets que pretenien ser utilitzats contra els fiscals Grinda i Bermejo. Tots dos van ser més tard confirmats per seguir investigant el 3%, pendent a hores d'ara de passar a la competència de l'Audiència Nacional.

stats