Política 21/11/2017

Lamela no accepta l'informe de la fiscalia

La magistrada no considera que s'hagi d'incorporar a l'informe que demana el jutge Llarena

i
Ernesto Ekaizer
2 min
Els consellers i el vicepresident arribant ahir a la seu de l’Audiència Nacional.

MadridLa magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela no ha admès el dictamen sobre l'acumulació de les causes de rebel·lió i sedició que pretenia incorporar la Fiscalia General de l'Estat, a través de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, a l'informe que ha sol·licitat el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Suprem va donar cinc dies a l'Audiència Nacional dimarts passat -el termini, doncs, s'acabava avui-, perquè informés sobre les actuacions del jutjat central d'instrucció número 3 a la causa de sedició i rebel·lió independentista catalana.

Aquesta sol·licitud no feia referència a la qüestió de competència. Però la Fiscalia General de l'Estat, a través de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, vol retenir la causa fins que els consellers a presó obtinguin l'aforament de diputats al Parlament a les eleccions del 21-D. Tanmateix, Lamela ha resolt no admetre aquest informe perquè no entra dins de la sol·licitud que la setmana passada va presentar el magistrat Llarena.

Llarena sol·licitava també a l'Audiència Nacional que instés les parts personades a que en cinc dies "informin directament a aquesta Sala -la segona del Suprem- sobre l'eventual acumulació dels processos".

Per tant, la Fiscalia, personada a les causes de l'Audiència Nacional, com la resta, havia de dirigir-se al Suprem.

Amb tot, un cop que el magistrat Llarena rebi l'informe de la magistrada Lamela haurà de demanar informe de competència a la Fiscalia del Tribunal Suprem. Problema: el tinent fiscal del Suprem, actual Fiscal General de l'Estat en funcions, Luis Navajas, i els fiscals de sala del Suprem Consuelo Madrigal, Fidel Cadena, Jaime Moreno i Javier Zaragoza van acordar en una reunió ahir, sobre la qual va informar l'ARA, precisament que la Fiscalia de l'Audiència Nacional hauria d'oposar-se a l'acumulació immediata de les causes per part del Suprem.

stats